Duurzame en extreme vereenvoudiging in jouw organisatie.

Door: Joost de Wit
Ons verhaal | Uitgelicht
Gepubliceerd: 08-06-2023
Succesvolle organisaties willen groeien, omzet verdubbelen en de klanttevredenheid verhogen. Maar zijn de medewerkers, bedrijfsprocessen en computersystemen wel klaar voor deze ambitie? Zijn de computersystemen up-to-date en flexibel? Is alle informatie structureel toegankelijk of zit er vooral kennis in hoofden? Grote kans dat bedrijfsprocessen in die situaties onnodig ingewikkeld zijn. Herken je dit?
Stel je voor dat jullie klant een vraag heeft over een product. En dat jij als medewerker dan door vijf verschillende computersystemen moet navigeren om het antwoord te vinden. Dat is niet alleen frustrerend voor jullie klant, maar ook voor jou! Hoe kan jullie organisatie dan groeien?

 

 

De verklaring

 

Er zijn steeds meer veranderingen van buitenaf die bedrijfsprocessen beïnvloeden. Denk aan het pensioenakkoord, de stikstofreductie, het woningtekort, de inflatie en de vermindering van CO2-uitstoot. De huidige computersystemen kunnen de gewijzigde bedrijfsprocessen niet aan.

Klanten verwachten snel een oplossing. Om die reden kiezen organisaties vaak voor quick-fixes. Daarbij wordt de achterliggende oorzaak echter niet aangepakt. Voor medewerkers wordt het navigeren in de computersystemen nu nog ingewikkelder. Jullie klant merkt dit direct. En de volgende verandering staat alweer voor de deur. Het is het plakken met pleisters, terwijl een operatie nodig is.

Stevig fundament

 

Hoe zou het zijn als jouw organisatie een stevig fundament heeft om bedrijfsprocessen duurzaam en extreem te vereenvoudigen? En hoe zou het zijn als jullie computersystemen makkelijk aanpasbaar zijn? Hoe zou dat jullie helpen om te groeien?

Je kunt het vergelijken met een succesvol voetbalteam. Om te schitteren, heeft dat team een stevig fundament nodig. Vanuit de wortels moet het kloppen. Er is een stevig fundament nodig op basis van:

  1. een flexibele speelstijl
  2. creatieve oefenstof
  3. een professioneel krachthonk

Daarmee is het team in staat om hun vaardigheden te ontwikkelen en uit te blinken. Blessures, schorsingen en andere uitdagingen die het team onderweg tegenkomt, worden overwonnen. Zo winnen ze niet alleen de Champions League. Ze zijn ook blijvend succesvol op de lange termijn.

 

 

Vereenvoudigen

 

SixBlocks heeft een innovatieve visie voor het duurzaam en extreem vereenvoudigen. De visie past voor alle bedrijfsprocessen. Het stevige fundament bestaat uit de samenhang van zes blokken: processen, mutaties, validaties, rekenregels, tabellen en interfaces. De zes blokken zijn de rode draad in onze aanpak en in ons slimme software platform.

Organisaties transformeren met SixBlocks naar duurzame eenvoud. Dat geldt ook voor jouw organisatie. Jullie werken hierdoor transparanter, effectiever en efficiënter. Dat geeft jullie een voorsprong op de vraag van morgen. Korte termijn quick-fixes zijn niet meer aan de orde. Jullie realiseren waarde op de lange termijn.

 

Verbinding, een krachtig team

 

Een groepje medewerkers binnen jouw organisatie wordt getraind in onze unieke manier van denken, doen en werken. Zij leren de zes blokken in te vullen. Dat doen zij op een manier zodat het precies past voor jullie organisatie. Het resultaat is inspirerend voor alle overige medewerkers.

De overige medewerkers verbinden zich met de eerste groep, sluiten aan bij de aanpak en gaan mee in het slimme platform. Hun feedback wordt verwerkt in de oplossing. De organisatie ontwikkelt nieuwe vaardigheden. Er staat een krachtig team dat alle veranderingen en tegenslagen overwint. Het is hetzelfde als bij een succesvol voetbalteam.

Trots

 

Zo krijg je gemotiveerde medewerkers. Zij zijn zelf in staat om alle veranderingen op te lossen. De medewerkers laten de organisatie groeien. Ze zijn trots op waar ze werken. En ze zijn vooral trots op zichzelf omdat ze steeds hun eigen verwachtingen overtreffen. Met SixBlocks is het navigeren in verschillende systemen verleden tijd. Jullie hebben grip op alle bedrijfsprocessen. Bovendien vullen jullie klanten zelf hun eigen behoeftes in. Het geheel is “powered by SixBlocks”.

 

Zo werkt het duurzaam en extreem vereenvoudigen met SixBlocks. Lees hier het verhaal in Jip-en-Janneke-taal om te groeien: van geen overzicht naar trots. Wil je SixBlocks zelf zien of, beter nog, zelf ervaren? Neem dan contact op met joost.de.wit@sixblockssolution.com.

 

 

Dit artikel is geschreven door:

Joost de Wit
Visionair, top leider en inspirator business rules architectuur
Linkedin
joost.de.wit@sixblockssolution.com